Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomogao prijatelj s Kosova

Ubila svoju dvojnicu kako bi lažirala vlastitu smrt? "Ništa nas nije moglo pripremiti na ovo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemica iračkog podrijetla (23) tražila je na Instagramu djevojku koja joj nalikuje i uz pomoć prijatelja ju je ubila kako bi lažirala vlastitu smrt, vjeruju istražitelji u Bavarskoj.

Tijelo prekriveno krvlju pronađeno je prošlog kolovoza u parkiranom Mercedesu u Ingolstadtu u Njemačkoj. Prvo se mislilo da je žrtva Sharaban K., 23-godišnja kozmetičarka iračkih korijena iz Münchena.

Neki članovi njezine obitelji čak su i potvrdili da se radi o njoj, no kad su stigli nalazi obdukcije, istražitelji su počeli sumnjati u identitet žrtve.  

Shvatili su da se nesretna žena zove Khadidja O. i da je riječ o alžirskoj beauty blogerici iz Heilbronna.

"S dugom crnom ravnom kosom, sličnom bojom tena i teškom šminkom žene su izgledale zapanjujuće slično", rekla je policija, prenosi Guardian.

Osumnjičena je završila u pritvoru još 19. kolovoza, skupa s 23-godišnjim mladićem podrijetlom s Kosova. No dosad vlasti nisu izlazile u javnost o mogućim motivima.  

"Istraga nas je navela na zaključak da je optužena htjela 'nestati' zbog obiteljskih svađa te da je lažirala vlastitu smrt kako bi to postigla", rekla je u ponedjeljak Veronika Grieser iz tužiteljstva Ingolstadta.

Policija je objavila kako je Sharaban tjedan prije ubojstva preko društvenih mreža i različitih profila kontaktirala žene koje joj nalikuju. Pokušala se s njima naći, no bezuspješno. Na sastanak je pristala samo Khadidja. Trebale su razgovarati o kozmetici.

Sharaban i njezin kosovski prijatelj pokupili su je ispred stana, a u šumi između Heilbronna i Ingolstadta prisilili su je da izađe iz auta, a potom su je izboli na smrt. 

Oružje kojim je počinjen zločin nije pronađeno. Žrtva je imala više od 50 uboda, a lice joj je bilo neprepoznatljivo.

Istražitelji vjeruju da je par potom autom žrtvu prevezao u Ingolstadt. Parkirali su auto u mirnoj četvrti gdje su ga našli roditelji optužene.

Istraga još traje i potrebno je ispitati još neke svjedoke, no nalozi za uhićenje Sharaban K. i njezina prijatelja izdani su 26. i 27. siječnja. Prijeti im doživotni zatvor.

Pročitajte i ovo Policijska brutalnost u SAD-u: Ilustracija - 5 Nakon šokantne snimke Šesti policajac osumnjičen za nasilnu smrt Afroamerikanca Tyrea Nicholsa

Pročitajte i ovo Filip Zavadlav na splitskom Županijskom sudu - 14 prekinuto suđenje VIDEO Pogledajte kako je Zavadlav i sutkinju naveo da progovori talijanski: "Ja nisam gospođa..."

"Ne dobijete slučaj poput ovoga svaki dan, pogotovo s ovako spektakularnim obratom. Kad smo pronašli tijelo, ništa nas nije moglo pripremiti na ovakav razvoj događaja", rekao je glasnogovornik policije Andreas Aichele.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene