Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Crni orlovi'

U tajnom laboratoriju pronađene četiri tone kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijska je policija objavila da je zaplijenila četiri tone kokaina i 1,7 tona kokainske paste u laboratoriju na jugu zemlje koji pripada upravi paravojne skupine 'Crnih orlova'.

Droga je pronađena u tajnom laboratoriju za koji policija drži da može proizvoditi do pet tona kokaina na tjedan, a nalazi se 950 km jugozapadno od Bogote u narinskom okrugu na granici s Ekvadorom, precizira policija u priopćenju. Droga proizvedena u tom okrugu uglavnom se preko mora, preko Meksika i Središnje Amerike, usmjerava prema Sjedinjenim Američkim Državama.

Pročitajte i ovo Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Usred oceana VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare Vojska na ulicama Ekvadora nakon proglašenja izvanrednog stanja Strašni prizori VIDEO Stravične snimke koje lede krv u žilama! Mučenje zarobljenih vojnika i policajaca: "Za sve je kriv Zapad, nemamo više izbora"

Skupna 'Crni orlovi' sastavljena je od bivših paravojnika krajnje desnice razvojačenih u sklopu mirovnog procesa koji je pokrenula vlada Alvara Uribea. Ta se organizacija bavi uglavnom trgovinom drogom. Početkom godine policija je zaplijenila 12 tona kokaina. Kolumbija je prvi svjetski proizvođač kokaina, sa 600 tona na godinu ili više od 60 posto ukupne proizvodnje u svijetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene