Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stradala i zgrada i postav

I Muzej za umjetnost i obrt teško stradao u potresu: "Ovo je tužan dan za ljude, ali i za arhitekturu i umjetnost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jakom potresu koji je u nedjelju ujutro šokirao Zagrepčane teško je stradao i Muzej za umjetnost i obrt, objavili su na Facebooku.

"Dragi prijatelji Muzeja, dragi svi, na žalost u današnjem je razornom potresu koji je pogodio Zagreb i okolicu, teško stradao i naš Muzej. Velika oštećenja dogodila su se na samoj građevini kao i na građi koja se čuva u ovom najvećem i najstarijem muzeju lijepih i primjenjenih umjetnosti u Hrvatskoj", objavio je Muzej za umjetnost i obrt na Facebooku. 

Pročitajte i ovo New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih

Na fotografijama se vidi koliko teško je stradao u današnjem potresu

"Najvećim dijelom stradali su drugi i treći kat Muzeja, restauratorske radionice specijalizirane za metal, keramiku i staklo, tekstil, slikarstvo i polikromnu skulpturu, urušen je dio krovišta te su oštećeni predmeti u dijelu stalnog postava na drugom i trećem katu. Suosjećamo sa svima koje je pogodio ovaj potres i nadamo se da ćemo se svi zajedno uspješno oporaviti", poručili su iz muzeja. 

Mnoge su prizori razrušenog muzeja pogodili.

"Tužan dan za ljude, ali hrvatsku arhitekturu i umjetnost", "plače mi se od tuge" i "uz vas smo", redali su se komentari, a neki su već ponudili pomoć u obnovi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene