Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedna ozlijeđena

U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde"

Napad u Damasku
Napad u Damasku Foto: Afp
Izraelske vojne snage napale su kuću u blizini iranskog veleposlanstva u sirijskom Damasku. U napadu je oštećena i zgrada veleposlanstva, a iranski veleposlanik Hosein Akbari nije ozlijeđen.

Najmanje dvije osobe poginule su u napadu, dok je jedna osoba ozlijeđena.

Ranije u ponedjeljak, sirijska državna televizija izvijestila je da je uspješno odbila napad, u okolici Damaska gdje su se čule eksplozije. Televizijska postaja Al Ikhbariya kasnije je precizirala da je Izrael izveo napad na zgradu u području Al-Mezza na jugozapadu grada, prenose RIA Novosti.

Libanonski sigurnosni izvori tvrde da je u napadu ubijen visoki zapovjednik Iranske revolucionarne garde Mohamad Reza Zahedi.

Reutersovi novinari na mjestu događaja u okrugu Meze u sirijskoj prijestolnici govore o sravnjenoj zgradi, dimu koji se diže iz ruševina te vozilima hitnih službi oko pogođene lokacije.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je kako "ne komentira izvješća inozemnih medija".

Teritorij Sirije pod stalnim je napadima Izraela. I u nedjelju je ratno zrakoplovstvo Izrela gađalo ciljeve u blizini Damaska i tada su ozlijeđene dvije osobe.

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

Napade na Siriju osudiila je glasnogovornica Kremlja, Marija Zaharova. Ona je istaknula da Moskva smatra izraelske udare na teritorij Sirije "kategorički neprihvatljivima i osuđuje takve provokativne akcije".
Prema njezinim riječima, ti napadi predstavljaju najgrublje kršenje suvereniteta te države i osnovnih normi međunarodnog prava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene