Obavijesti Video Pretražite Navigacija
došao iz beograda

U frankfurtskoj zračnoj luci uhićen osumnjičenik (65) za ratni zločin u Petrinji

Zračna luka Frankfurt (Foto: AFP)
Zračna luka Frankfurt (Foto: AFP) Foto: Afp
Njemačka savezna policija u petak je izvijestila da je u frankfurtskoj zračnoj luci u četvrtak uhićen 65-godišnjak osumnjičen za ratni zločin počinjen devedesetih godina u Hrvatskoj.

Policija je priopćila da je 4. ožujka 2021. u jutarnjim satima, nakon dolaska iz Beograda uhićen 65-godišnji hrvatski državljanin osumnjičen za četverostruko ubojstvo tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji.

Pročitajte i ovo Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti" Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara?

Nadalje se spominje kako je 65-godišnjak uhićen na temelju uhidbenog naloga iz Hrvatske.

Dokumentacijski centar Veritas iz Beograda izvijestio je, a prenose mediji u Srbiji, da se radi o Savi Grnoviću kojega hrvatsko pravosuđe tereti da je kao pripadnik specijalne policije tzv. SAO Krajine u studenom 1991. u Petrinji usmrtio četveročlanu obitelj Kozbašić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene