Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Belgiji uhićeno 14 islamista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijske su vlasti izvijestile kako su uhitile 14 islamista koji su navodno željeli osloboditi al Qaedina simpatizera koji izdržava zatvorsku kaznu jer je tijekom 2001. planirao teroristički napad na osoblje američke zračne vojne baze u toj zemlji.

Stupanj pripravnosti podignut je u zračnim lukama i na postajama podzemne željeznice.

Pročitajte i ovo Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja Slika nije dostupna Snijeg paralizirao Rumunjsku, u Bugarskoj izvanredno stanje

'S obzirom da ne možemo isključiti mogućnost da
skupina ima druge planove, tj. da namjerava napasti druge ciljeve te zbog povećanog broja terorističkih prijetnji u ovo doba godina, ne želimo riskirati', rekla je Lieve Pellens, glasnogovornica ureda državnog tužitelja.

Tunižanin Nizar Trabelsi (37), koji je igrao nogomet za nekoliko njemačkih momčadi, prije četiri godine osuđen je na maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora. Priznao je kako se namjeravao uvesti automobilom-bombom u kantinu u Kleine Brogelu, gdje se nalazi belgijska vojna zračna baza u kojoj je, pretpostavlja se, uskladišteno nuklearno oružje.

'Prema našim saznanjima skupina je planirala upotrijebiti oružje i eksploziv kako bi oslobodila Trabelsija... no postoji mogućnost da su oružje željeli upotrijebiti na drugim mjestima', rekla je Pellens.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene