Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A ima ih preko 3 milijuna

Turci u Njemačkoj ne osjećaju se kao kod kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve više Turaka koji žive u Njemačkoj želi se integrirati u njemačko društvo, ali unatoč tome Turci ne prihvaćaju Njemačku kao svoju domovinu, objavili su njemački mediji.

Među Turcima u Njemačkoj, kojih ima preko 3 milijuna, danas je manje nego prije tri godine onih koji prihvaćaju Njemačku kao svoju domovinu, pokazalo je ispitivanje instituta Info što ga prenose njemački mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka li ih dramatična promjena? Erdogan još jednom pozvao Turke u inozemstvu da glasaju na referendumu Slika nije dostupna podnesena kaznena prijava Dvojica Hrvata zatečeni u nezakonitom prevoženju turskih državljana

>> Sve više Hrvata posao traži u Njemačkoj

Od oko tisuću ispitanih Turaka ili osoba s turskim korijenima, samo je 15 posto njih koji prihvaćaju Njemačku kao domovinu, što je za pet posto manje nego prije tri godine.

Trend distanciranja od Njemačke nastavlja se unatoč tome što gotovo polovica ispitanika živi u Njemačkoj već najmanje trideset godina. Mnogi ispitanici su izjavili kako čeznu za Turskom i za boljim klimatskim uvjetima.

Deset posto ispitanika izjavilo je da ne mogu izići na kraj s Njemačkom i Nijemcima. Gledano po dobi ispitanika, najveći broj onih koji bi se rado vratili u Tursku ima između 30 i 40 godina.

Bivša povjerenica za strance berlinske zemaljske vlade Barbara John tvrdi, međutim, da istraživanje ne ukazuje na radikalizaciju niti na neku vrstu protukulture u Njemačkoj. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene