Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PET MILIJUNA DOLARA ODŠTETE

Trump je spolno napastovao novinarku: "On ide dalje kao i uvijek"

Aktualno Galerija Donald Trump Donald Trump Foto: Afp Donald Trump u sudnici Donald Trump u sudnici Foto: AFP E Jean Carroll, Donald Trump E Jean Carroll, Donald Trump Foto: KENA BETANCUR, ANDREW KELLY / AFP / POOL Trump osuđen za seksualno zlostavljanje, ilustracija - 1 Trump osuđen za seksualno zlostavljanje, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Trump osuđen za seksualno zlostavljanje, ilustracija - 2 Galerija 1/7 >>
Donald Trump devedesetih je seksualno napostovao novinarku E. Jean Carroll, a potom je oklevetao nazvavši je lažljivicom, odlučili su porotnici u utorak. Trump je na svojoj društvenoj platformi Truth Social presudu nazvao "sramotom" i rekao "apsolutno nemam pojma tko je ta žena".

Nakon što je porota Donalda Trumpa proglasila krivim za seksualno zlostavljanje, maltretiranje i klevetu kolumnistice, bivši američki predsjednik je poručio da tu ženu ni ne poznaje.

E. Jean Carroll dodijeljena je odšteta od pet milijuna dolara, iako je porota odbacila njezinu optužbu da ju je Trump 1996. godine silovao u robnoj kući u New Yorku. Tijekom godina je više žena optuživalo Trumpa za seksualni napad. Ovo je prvi put da je proglašen zakonski odgovornim.

Pročitajte i ovo E Jean Carroll, Donald Trump Oglasio se i on sam Trump je kriv: Porota odlučila da je seksualno zlostavljao spisateljicu i klevetao je

"On je spreman krenuti dalje, želi se boriti u žalbenom postupku. Bio je uspješan u jednoj žalbi pred drugim okružnim sudom u slučaju Carroll protiv Trumpa. Misli da će biti uspješan i u drugoj. Sutra planira dolazak u gradsku vijećnicu. Kreće dalje, kao i uvijek", rekao je Joseph Tacopina, odvjetnik Donalda Trumpa.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene