Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smatraju ih nemoralnim

Konzervativci uoči izbora traže legalizaciju seksualnih igračaka: "Korisne su jer mogu dovesti do smanjenja prostitucije"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tajlandska konzervativna politička stranka nastoji privući birače prije ovomjesečnih općih izbora obećanjem da će legalizirati seksualne igračke, ukazujući na fiskalne i druge pogodnosti.

Unatoč reputaciji jedne od seksualno najslobodnijih zemalja jugoistočne Azije, Tajland s budističkom većinom i dalje je konzervativan, a vibratori i drugi intimni uređaji ilegalni su.

Rojalistička demokratska stranka bila je glavni igrač u tajlandskoj politici od 1940-ih, ali je doživjela neuspjeh na izborima 2019. i zaostaje prema anketama za izbore 14. svibnja.

"Seksualne igračke su korisne jer mogu dovesti do smanjenja prostitucije", rekla je predstavnica stranke Ratchada Thanadirek.

Kazala je da vlada propušta i priliku za prikupljanje poreza na legalan uvoz erotskih stimulatora.

Pročitajte i ovo Toplinski val u Tajlandu Klimatske promjene Vlasti u popularnom turističkom odredištu objavile važno upozorenje - izbjegavajte boravak na otvorenome

Dok se seksualne igračke smatraju "nemoralnima" u nekim dijelovima Tajlanda, mnoge i dalje ilegalno dolaze u kraljevstvo iz inozemstva, rekla je stranka.

Svatko tko bude osuđen za njihovu prodaju može se suočiti s kaznom do tri godine zatvora ili novčanom kaznom do 1800 dolara.

Ratchada je rekla da trenutačno ne postoji kontrola kvalitete uvezenih seksualnih igračaka, što uzrokuje sigurnosne probleme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Adrenalin na najjače VIDEO Bungee jumping za pamćenje: Skočio na nagovor prijatelja, a onda je puklo uže - ''Bilo je jako visoko, pa sam zatvorio oči...''

Demokratska stranka podržava legalizaciju tih predmeta za osobe starije od 18 godina.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene