Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slike Picassa i Moneta

SVE ZA SINA: SPALILA ukradene slike vrijedne preko 100 MILIJUNA EURA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je našla tragove spaljenih slika Picassa, Moneta i Matissea koje je Rumunjka uništila da bi zaštitila sina optuženog za krađu.

Rumunjski istražitelji pronašli su ostatke boje, platna i čavlića u pećnici žene iz Rumunjske čiji je sin optužen da je ukrao remek-djela iz nizozemske galerije u listopadu prošle godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolekcija od 271 slike Kod električara pronašli djela Picassa vrijedna oko 100 milijuna eura Slika nije dostupna Dobar posao u Parizu Ukrao 5 remek-djela vrijednih pola milijarde eura

Riječ je o slikama Picassa, Moneta i Matissea koje su bile na izložbi u Kunsthal muzeju u Rotterdamu.

>> Remek-djela ukradena iz muzeja u Rotterdamu vrijedna su stotine milijuna dolara!

Olga Dogaru priznala je kako je zapalila slike kako bi prikrila zločin svog sina. Vrijednost ukradenih umjetnina procijenjuje se na vrijednost od 100 do 200 milijuna eura. Naime, ne zna se još točno koliko je slika spalila, piše BBC.

Žena je slike skrila u kući i na groblju, a kad je policija počela pretraživati njezino selo, u strahu ih je spalila. Njezin sin zajedno s još petoricom mladića optužen je za najveću krađu umjetnina još od 1991. godine kad je 20 slika ukradeno iz amsterdamskog muzeja Van Gogh. Suđenje će im početi idućeg tjedna.

'Ukoliko se potvrdi da su spaljena djela upravo ova koja nedostaju iz muzeja, to će biti zločin protiv čovječanstva, izjavio je upravitelj rumunjskog Nacionalnog povijesnog muzeja.

Sve ukradene umjetnine dio su luksuzne kolekcije Zaklade Triton, koja je povodom 20. obljetnice osnutka organizirala veliku izložbu u roterdamskom muzeju. To je zapravo prvi put da je na jednom mjestu izložena kompletna kolekcija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene