Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskustvo najbolja škola

''Da mi je ova pamet bila'': Oni znaju, možda bi ih trebali poslušati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne kaže se uzalud ''da mi je ova pamet bila u mlađim danima''. Studenti američkog New York Timesa uzeli su izjave nekoliko umirovljenika diljem SAD-a u kojima su im ispričali kakva bi im to pamet u mlađim danima rezultirala sretnijim umirovljeničkim danima.

Većina odgovora koju su studenti dobili od umirovljenika odnosila se na planiranje, stavljanja sebe na prvo mjesto, odnosno brige o sebi, njegovanja odnosa s drugima i korištenja zdravog razuma.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

''Kažu - štedi, dijeli i živi. To je trebao biti moj moto'', rekla je 76-godišnja Nancy Darst.

''Budite strpljivi. Neka jedan politički moment ne utječe na vašu odluku'', rekao je 75-godišnji Richard Shoberg.

''Počnite razmišljati 40 godina unaprijed i što ćete tada raditi'', rekao je 82-godišnji Margarito Rodriguez.

''Vjerojatno bih više štedio za starije dane'', rekao je 76-godišnji Gabriel Bernabei.

Kako će izgledati život za 100 godina?

''Radite na svojoj diplomi. Ja sam radila na diplomama svog supruga i dan i noć, a kad je on umro sve su diplome umrle s njim'', rekla je 82-godišnja Dru Evarts.

''Možete imati sav novac na svijetu, ali ako vam je zdravlje loše, novac vam ne koristi'', kaže 65-godišnji Albert Zona.

''Pazite što jedete, puno vježbajte, neka vam mišići budu čvrsti, tako da kad padnete na stražnjicu ne slomite kuk'', rekla je 66-godišnja Liz McCord.

''Najvažnija stvar, ako želite imati sretno vrijeme u mirovini, je da ste u doborm odnosu sa svojim partnerom'', kazal je 75-godišnja Susan Jeng.

Video pogledajte OVDJE.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene