Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPEKTAKL U AUSTRALIJI

Hrvatski konj 'Boban' osvojio Emirates Cup i milijun dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bobanovi vlasnici su dva Hrvata, Marko Pejić i Ivan Jolić, a konja su nazvali po nogometašu Zvonimiru Bobanu.

Konj Boban u petak je pobijedio na prestižnom australskom Emirates Cupu i osvojio milijun dolara. Boban je inače u vlasništvu dva Hrvata, Marka Pejića i Ivana Jolića, a obojica su nekad igrali nogomet za Melbourne Knights, donosi Sydney Morning Herald. Njihova strast za nogometom nije zaobišla ni njihovog konja kojeg su nazvali po, kako su jednom rekli australskim medijima, najboljem hrvatskom nogometašu svih vremena, Zvoni Bobanu.

Pročitajte i ovo Policija na autocesti zaustavila muškarca koji je pod utjecajem alkohola jahao konja Još uvijek nosio bocu Nije vozio, ali je jahao pod utjecajem alkohola: Policija na autocesti zatekla nesvakidašnji prizor Zlostavljanje konja Uznemirujuća snimka Užas kod Karlovca: Brutalno premlaćivali konja, a svoje iživljavanje prenosili uživo na Facebooku

>> Konja u punom galopu snimio policijski radar

Boban prvu utrku nije počeo najbolje tako da mu ni kladionice nisu davale neke velike šanse. No, njegov džokej Glyn Schofield se nije dao obeshrabriti lošim prognozama i s Bobanom je iza sebe ostavio konkurenciju par desetaka metara prije cilja, javljaju australski mediji. Boban je s ovom pobjedom postao najprogresivniji trkaći konj u Australiji, koji je ove godine od 18 natjecanja na kojima je sudjelovao osam puta osvojio prvo mjesto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene