Obavijesti Video Pretražite Navigacija
haraju istokom afrike

Evo i njih: Najgora najezda skakavaca u posljednjih 25 godina

Najezda skakavaca u Etiopiji - 3
Najezda skakavaca u Etiopiji - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Najezda skakavaca u Etiopiji - 1 Najezda skakavaca u Etiopiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Najezda skakavaca u Etiopiji - 3 Najezda skakavaca u Etiopiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Najezda skakavaca u Etiopiji - 2 Najezda skakavaca u Etiopiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Najezda skakavaca u Etiopiji - 4 Najezda skakavaca u Etiopiji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Najezda skakavaca u Etiopiji - 5 Galerija 1/7 >>
Rojevi skakavaca haraju Etiopijom. Od siječnja su uništili više od 200 tisuća hektara površine.

Roj skakavaca površine četvornog kilometra u jednom danu pojede količinu biljaka dovoljnu za 35 tisuća ljudi. UN-ova agencija za hranu kaže kako je riječ o najgoroj najezdi u posljednjih 25 godina.

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća Žaba krastača Jezivi prizori u Australiji Najezda otrovnih žaba podigla stanovnike na noge, službe su bespomoćne: "Ako ih vidite, koristite ove metode usmrćivanja"

Skakavci haraju istokom Afrike i područjem oko Crvenog mora od kraja prošle godine. Među pogođenim zemljama su i Sudan, Somalija i Jemen.

"Roj skakavaca uništio je moje ulaganje u sirak na pet hektara zemlje. Imam sedmero djece, petero ide u školu. Neću ih moći nahraniti niti poslati u školu nakon ove noćne more", kaže Indro Ahmed, poljoprivrednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene