Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi voditelji, sve novo

Sjevernokorejska televizija zakoračila u digitalno doba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjećate li se sjevernokorejske TV voditeljice Ri Chun-hee i njezinih najava i čitanja vijesti? Ona je otišla u mirovinu ove godine, a sjevernokorejska državna televizija se modernizirala u prezentacijskom i svakom drugom smislu.

Moćan i nepokolebljiv glas Ri zamijenilo je dvoje novih voditelja. Tako je, sjevernokorejski KCTV se 'amerikanizirao'.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

>> MORATE je poslušati: Zamislite da vam ona čita vijesti!

Voditelj i voditeljica sa smiješkom na licu, pozadina s ekranima na kojima ide živa slika, a ne više statičan pejzaž Pjongjanga te novi radni stol noviteti su koji odmah upadaju u oči na video snimci večernjih vijesti.

Ova promjena zasluga je kineske državne televizije CCTV, koja je pomogla u modernizaciji, prenosi portal northkoreatech.org. Kinezi su svojim sjevernokorejskim susjedima donirali 800.000 dolara za modernizaciju državne televizije.

Kineska agencija Xinhua napravila je nešto detaljnije izvješće modernizacije KCTV-a te se tako spominju tri Sony MPEG IMX video playera, svaki od kojih vrijedi 40.000 dolara. Tu je i druga skupocjena televizijska oprema, a pretpostavlja se kako će nakon dovršetka modernizacije KCTV moći emitirati vijesti i sliku u HD formatu.

Sjevernokorejska televizija tako je i službeno ušla u digitalno doba televizije.

Pogledajte video novih dvoje voditelja KCTV-a i načina na koji prezentiraju vijesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene