Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Seks skandal u američkoj vladi: Primali mito, darove i održavali intimne odnose

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ameriku potresa skandal u kojemu su sudjelovali viskoki vladini dužnosnici. Optužuje ih se da su primali mito, darove te imali seksualne avanture s zaposlenicima naftnih kompanija koje su trebali nadgledati.

U aferu je uključeno 13 bivših i sadašnjih članova Ministarstva unutrašnjih poslova. Optužbe uključuju sklapanje simuliranih ugovora, privatno konzultiranje naftnih kompanija te seksualne anvanture i primanje darova od zaposlenika, izvjestio je u srijedu glavni inspektor Ministarstva.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

'Ne samo da nisu radili svoj posao, nego ga nisu radili jer su doslovce bili u krevetu s kompanijama koje su trebali nadgledati', rekao je inspektor Earl E. Devaney.

Devaneyev ured proveo je više od dvije godine i potrošio 5,3 milijuna dolara na istragu.

Izvještaj opisuje bratsku atomsferu unutar ureda Službe za energetiku u Denveru koja je odgovorna za trgovanje naftom i prirodnim plinom, kod koje naftne kompanije iznajmljuju dopuštenje za bušenje i vađenje nafte na državnim područjima.

Vlada je primila 4,3 milijarde dolara kroz najmove prošle godine.

Između 2002. i 2006, 19 službenika ureda u Denveru, što čini gotvo trećinu zaposlenih, primalo je mito i darove od naftnih kompanija.

Istraga pokazuje da su neki primali darove čak više od 130 puta, dok je jedna službenica priznala i seksualnu avanturu sa zaposlenikom naftne kompanije. Ista je navodno preko posla promovirala i svoju firmu koja se bavi distribucijom seks igračaka, te je tvrdila da su joj primanja od tog posla premašila plaću iz Ministarstva.

Većina velikih naftnih kompanija poput Chevrona, Shella i Hessa koje su bile umiješane u skandal odbile su komentirati ove navode.

Ovo otkriće samo je jedno u nizu nevolja koje su zadesile Službu za energetiku, koja je već bila pod istragom zbog neracionalnog raspolaganja prihodima od najma i sklapanja simuliranih ugovora za vađenje nafte na državnim područjima.

Optužbe su došle u vrijeme kada vlada i oba predsjednička kandidata razmatraju davanje većeg pristup državnim područjima naftnim kompanijama, što bi povećalo vladine prihode.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene