Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na temelju izjava bivših članova

Scijentološka crkva zbog trgovine ljudima pod istragom FBI-ja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Scijentološka crkva je pod istragom FBI-ja zbog trgovine ljudima, piše američki magazin New Yorker, u članku na čak 28 stranica, koji je objavljen kao najava knjige o toj vjerskoj organizaciji.

List se koncentrirao na izjave bivšeg člana scijentološke crkve, Paula Haggisa, pisca scenarija za filmove 'Devojka od milijun dolara' i 'Sudar', koji je i režirao.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

>> Scijentološka crkva u Francuskoj osuđena zbog prijevare

U tekstu se otkriva da istraga FBI traje više od godinu dana, a piše se i o zloporabama lidera scijentologa Davida Miscavigea i držanju članova te organizacije u ropskom položaju. Mnogi bivši scijentolozi govorili su o brutalnom tretmanu članova.

Za velike novce...

Optužbe za trgovinu ljudima temelje se na tvrdnjama više članica Scijentološke crkve da su kao tinejdžerice bile prinuđene na pobačaj, jer onda ne bi mogle raditi na loše plaćenim poslovima, koje su lideri te organizacije ugovarali.

Scijentolozi tvrde da su ljudi besmrtni, ali da su zaboravili svoju pravu prirodu. U potrazi za tom pravom prirodom može im pomoći metoda duhovne obnove, koju za velike novce, mogu dobiti u Scijentološkoj crkvi. Ta organizacija, kojoj pripada i proslavljeni holivudski glumac Tom Cruise, u mnogim državama nije priznata kao vjerska zajednica, između ostalih u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene