Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće eura...

Sarkozy pod istragom zbog ilegalnih donacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy pod službenom je istragom zbog sumnji da je za svoju izbornu kampanju 2007. dobio ilegalne donacije od najbogatije Francuskinje, javlja u petak BBC.

Sarkozy je optužen da je primio tisuće eura od Liliane Bettencourt (90), nasljednice L'Oreala. Bivši francuski predsjednik demantira da je imao financijsku korist od Bettencourt. Njegov odvjetnik je izjavio da će uložiti žalbu zbog 'nedosljedne i nepravedne odluke', javila je novinska agencija France Presse.

Sudac istrage Jean-Michel Gentil neočekivano je pozvao Sarkozyja na suočavanje s Pascalom Bonnefoyem, sobarom Liliane Bettencourt, u gradu Bordeauxu.

>>
Protuzakonito financiranje: Sud ispitao Sarkozyja

Sudac je želio utvrditi koliko često se Sarkozy sastajao s Bettencourt 2007. I dok Sarkozy tvrdi da ju je sreo samo jedanput te godine, sobar je u četvrtak dao drukčiji iskaz, navodi BBC.

Nakon tog saslušanja tužitelji su izjavili da je pokrenuta službena istraga protiv bivšeg predsjednika 'zbog iskorištavanja ranjive osobe tijekom 2007. na štetu Liliane Bettencourt'. Službenom istragom će se utvrditi hoće li protiv Sarkozyja biti pokrenut i sudski postupak, odnosno podignuta optužnica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene