Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šire posao

VIDEO Biste li to pili? Gostima nude kavu s posebnim mlijekom, cijena je ogromna, potražnja postoji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mala mreža kafića u gradu Permu na Uralu svojim posjetiteljima nudi cappuccino s majčinim mlijekom.

Mala mreža kafića u ruskom gradu Permu nudi svojim gostima cappuccino s majčinim mlijekom. Zasad imaju promet od oko 50 šalica tog napitka, koje se popiju u tri kafića u vlasništvu poduzetnika Maksima Kobeleva.

Za potrebe cappuccina vlasnik kafića surađuje s devet majki dojilja. "Od njih nabavljamo oko pet litara majčinog mlijeka dnevno za potrebe kuhanja kave u našim poslovnicama", kazao je Kobelev.

Ruski portal Mash piše kako se čini da je posao prilično unosan s obzirom na to da se napitak prodaje po neuobičajeno visokoj cijeni po šalici - 650 rublja (oko 8 dolara). Običan cappuccino iste veličine košta oko 150 rublja (manje od 2 dolara) u Rusiji.

Kobelev majkama za mlijeko plaća 1000 rublja (12 dolara) po vrećici mlijeka. Inzistira na potrebnoj medicinskoj dokumentaciji kojom majke dokazuju da je njihovo mlijeko sigurno za uporabu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Briga za zdravlje Je li Lukašenko bolestan? Objavljena njegova prva fotografija nakon tjedan dana, ima zavoj

Jedna od majki navodi kako je to za nju pozamašna svota. Dodaje da mlijeka ima u izobilju, pa je i njezina beba sita.

Kobelev je u posao krenuo preko društvenih mreža - tražio je rodilje i majke koje doje i ponudio im suradnju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Duboko u unutrašnjosti zemlje Špijunski balon iznad Poljske: Nestao s radara, traži ga jedinica teritorijalne obrane

Zbog potražnje planira proširiti tvrtku i traži još više dojilja kako bi povećao zalihe majčina mlijeka. Očekuje da će do kraja godine prodavati tisuću šalica te posebne kave dnevno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene