Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIZARAN PROSVJED U MOSKVI

Čavlom prikovao genitalije na Crvenom trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piotr Pavlenski je prosvjedovao zbog političke nezainteresiranosti ruskog društva

Potpuno gol Rus na Crvenom trgu u Moskvi u nedjelju je prikovao svoje genitalije među kamenje pločnika blizu Lenjinova mauzoleja, vjerojatno u znak prosvjeda protiv političke nezainteresiranosti ruskog društva.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slavlje u Moskvi nakon aneksije Tisuće pristaša FOTO Pogledate slavlje na Crvenom trgu: Videozid, pop koncert, zastave i ovacije Putinu nakon aneksije

>> Pussy Riot podijelile Rusiju

Nakon što se potpuno svukao, Piotr Pavlenski zabio je veliki čavao kroz genitalije praćen iznenađenim pogledima prolaznika na tom turističkom trgu, prema snimkama objavljenim na internetu.

Pavlenski je ostao sjediti pogleda uprtog u tlo, sve do dolaska policajaca koji su ga pokrili i udaljili znatiželjnike.

Taj mladi čovjek iz Sankt Petersburga nakratko je odvezen u bolnicu, prije prebacivanja u policijsku postaju, prenosi agencija Ria Novosti.

Pavelnskom to nije prvi ekstremni performans. 2012. si je zašio usne u znak potpore ruskoj skupini Pussy Riot, čije dvije članice izdržavaju dvogodišnje zatvorske kazne nakon što su u moskovskoj katedrali otpjevale "punk molitvu" protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U nedjelju je informativna stranica Grani.ru objavila navodnu izjavu mladog čovjeka koji je objasnio svoju akciju organiziranu na dan policije u Rusiji, kao metaforu apatije, političke nezainteresiranosti i fatalizma modernog ruskog društva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene