Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Španjolska priznala scijentološku crkvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska je odlukom vrhovnog suda priznala Scijentološku crkvu kao legalnu vjersku zajednicu, izvijestili su u petak španjolski mediji.

Vrhovni španjolski sud odobrio je scijentološkoj organizaciji pravo upisa u popis službeno priznatih vjerskih zajednica, prenose mediji.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

Španjolsko ministarstvo pravosuđa odbilo je 2005. zahtjev
scijentološke zajednice za uvrštenje u popis vjerskih zajednica, našto je ona pokrenula sudski postupak kojemu je sada udovoljeno.

Scijentološka zajednica ispunja sve pravne pretpostavke za priznanje te organizacije kao vjerske zajednice, priopćio je sud. Organizacija nastoji širiti "duhovne, humanističke i slične vrijednosti", navodi se dalje u odluci suda.

Scijentološka je zajednica nazočna u Španjolskoj od početka
osamdesetih godina, a u Europu se proširila iz Sjedinjenih Država gdje je također priznata kao vjerska zajednica.

Organizaciju, kojoj pripadaju mnoge poznate osobe u SAD-u, među kojima su glumačke zvijezde Tom Hanks i John Travolta, mnogi optužuju da manipulira svojim članovima i da joj je jedini cilj gospodarska korist.

Scijentolozi su u Njemačkoj već godinama pod prismotrom obavještajnih službi, a njemački su političari već u nekoliko navrata bezuspješno pokretali inicijative za zabranu te organizacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene