Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prometni "smajlić"

Privremeni rotor izazvao pomutnju: Na društvenim mrežama pljušte kritike, a građani Trogira poručuju - "To je trebalo i ranije napraviti!"

Isprva je izazvao zbunjenost (Video: Dnevnik.hr)
Isprva je izazvao zbunjenost (Video: Dnevnik.hr) Dnevnik.hr
Aktualno Galerija Rotor u Trogiru (Foto: Dnevnik.hr) Rotor u Trogiru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: dnevnik.hr Rotor je izazvao pomiješane osjećaje (Foto: Dnevnik.hr) Rotor je izazvao pomiješane osjećaje (Foto: Dnevnik.hr) Foto: Dnevnik.hr Promet se sada odvija normalno (Foto: Dnevnik.hr) Promet se sada odvija normalno (Foto: Dnevnik.hr) Foto: Dnevnik.hr +0 Isprva je izazvao zbunjenost (Video: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
U Trogiru je u subotu postavljen novi, privremeni rotor, a poseban je po tome što u svojem centru ima iscrtan žuti krug koji podsjeća na "smajlića". Navodno je zbog njega nastala apsolutna pomutnja u prometu, a video objave na Twitteru pokazale su i kako nitko nije znao gdje vozi, a ni gdje bi trebao voziti. O svemu se oglasio i gradonačelnik Trogira, Ante Bilić.

"Rotor je u principu postavljen zbog toga što se vrše radovi na trgu kod ribarnice. Ovo je privremena regulacija prometa jer se zbog radova mora ući u kolnik. Nakon što završe radovi promet će se vratiti u normalno stanje. Razumljiva je zbunjenost, nije bila postavljena ni kompletna signalizacija. Ovo je nešto novo, a ljudi su navikli voziti po starim pravilima, no vidimo da se već danas promet odvija sasvim normalno", komentirao je gradonačelnk Ante Bilić

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije

Dodao je kako misli da je ovo privremeno rješenje idealno, a njegovi sugrađani se u tome slažu. Čak i u toj mjeri da žele da trenutno privremeno rješenje postane trajno. Što je neobičan rasplet događaja s obzirom na salve kritike koje je rotor inicijalno dobio na svoj račun. 

"Odlična stvar, to je trebalo i prije napraviti. Trebalo bi ga samo malo proširiti da bude bolja cirkulacija prometa. Prije je bilo gužve, a sad nema", rekao je jedan građanin, dok je drugi komentirao kako je rotor "jedino pametno što se moglo napraviti.

"Netko se već počeo buniti, vidio sam na internetu da su govorili da to nije u redu. Kako nije? Ovo je odlično", zaključio je prolaznik. 

"Drago mi je da je nakon novog mosta Trogir postao poznat po još jednom prometnom rješenju. :) Naš privremeni 'smajlić' rotor zaista je - rješenje - isprojektirano i osmišljeno od iskusnih inženjera za smanjenje gužvi na najfrekventnijem raskrižju u gradu za potrebe projekta uređenja trga kod ribarnice koji je u tijeku. Nije poznat kao splitski, ali je za razliku od splitskog zaista privremen, košta točno 18.000 kn i bit će u upotrebi do 1. lipnja kada je rok za završetak novog trga. Rotor je čak prilika da vidimo funkcionira li na ovoj lokaciji gdje ga je mnogo od vas građana zazivalo, a za što nam stručnjaci tvrde da nije dobra dugoročna opcija. Žao mi je što je jučer bilo malo nesnalaženja, ali nastojao sam kroz objavu na svom Facebooku svima to najaviti na vrijeme. U narednim danima preostaje još postaviti horizontalne treptače i ogradu gradilišta. Svakako, neka smo postali viralni i neka se vidi prva od 40 investicija planiranih u ovoj godini", poručio je gradonačelnik Trogira, Ante Bilić na svom službenom Facebook profilu. 

Ispod objave mogu se pročitati komentari građana, nekih ljutitih, a nekih zadovoljnih rješenjem. Većina ih se slaže kako bi rotor trebao iz privremenog rješenja, postati trajno. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene