Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna noć

Potekla krv u Njemačkoj: Desničari napali migrante

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desničari su tijekom večeri uzvikivali "Bautzen je za Nijemce", a jedan je Marokanac pogođen bocom u lice.

Nešto manje od stotinu pripadnika ekstremne desnice napalo je u srijedu navečer dvadesetak migranata u središtu njemačkog grada Bautzena.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Njemački kancelar Olaf Scholz "Učiti iz prošlosti" Scholz reagirao na planove ekstremnih desničara o protjerivanju stranaca: "Moramo zbiti redove"

Verbalni sukobi su brzo prerasli u fizičke, no stotinjak policajaca je uspjelo na vrijeme spriječiti da ne dođe do tragedije.

Desničari nisu štedjeli ni policiju, ali ni liječnike koji su u došli pomoći 18-godišnjem Marokancu pogođenom bocom u lice. I njih su gađali kamenjem, a očevici prenose i to da su tijekom sukoba uzvikivali "Bautzen je za Nijemce".

Također, lokalni mediji navode da migranti nisu bili ništa manje agresivni, pa tako njemački tisak ističe i to da je jedan 32-godišnji građanin Bautzena gadno stradao jer ga je suparnik isjekao staklom od boce po vratu i leđima. 

Sukobi su stali oko pola tri ujutro, međutim sve ukazuje na to da u tom gradu neće tako skoro biti mira na ulicama. Lokalno je stanovništvo i ranije iskazivalo netrepeljivost prema migrantima, pa u tom kontekstu vrijedi podsjetiti da su pojedini u veljači pljeskali dok su desničari palili  hotel pripreman da postane prihvatni centar. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene