Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dala otkaz glasnogovorniku

Posjet korejske predsjednice Americi zasjenjen seksualnim skandalom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik južnokorejske predsjednice dobio je otkaz nakon što ga je jedna djevojka prijavila policiji jer ju je usred hotela u Washingtonu hvatao za stražnjicu.

Osim bizarne fotomontaže, za koju neki kažu da je najlošija u povijesti, prvi službeni posjet Sjedinjenim Državama nedavno izabrane predsjednice Južne Koreje Park Geun-hye obilježio je i neočekivani skandal u kojem se našao njezin glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Slika nije dostupna Prosvjedi u Južnoj Koreji Potvrđena smjena predsjednice upletene u korupcijski skandal

U četvrtak je objavljeno kako je 56-godišnji predsjednički glasnogovornik Yoon Chang-jung hitno smijenjen zbog 'nedoličnog ponašanja' kojim je 'ponizio cijelu južnokorejsku naciju', ali detalji su ostali nepoznati. Kasnije se doznalo da je Yoon u jednom hotelu u Washingtonu djevojku, od koje je stariji barem 30 godina, zgrabio za stražnjicu.

>> FOTO Kažu da je ovo najgora fotomontaža ikad!

Kako prenosi AP, ona ga je navodno prijavila policiji za seksualno zlostavljanje, makar policija ne želi službeno potvrditi njegov identitet. Pojavila se i nepotvrđena priča da je djevojka američka državljanka korejskog porijekla zaposlena u veleposlastvu Južne Koreje u američkom glavnom gradu.

U svakom slučaju, zbog incidenta je Yoon izgubio posao, a predsjednica mu je naredila i da odmah izvoli napustiti Ameriku. Ondje je, prema izvorima korejske agencije Yonhap, protiv njega pokrenuta istraga.

Yoon Chang-jung je za predsjedničkog glasnogovornika postavljen u veljači, nedugo nakon pobjede Park Geun-hye na izborima. Prije ove dužnosti godinama je radio kao novinar, a posljednjih nekoliko godina kao konzervativni kolumnist.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene