Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno u Banjoj Luci

Policija ponovno rastjeruje građane koji prosvjeduju zbog Davida, majka otkrila gdje bi mogao biti nestali Davidov otac

Prosvjed u Banjoj Luci (Foto: AFP) - 6
Prosvjed u Banjoj Luci (Foto: AFP) - 6 Foto: Afp
Nemiri u Banjoj Luci se nastavljaju. Grupa građana, koje predvodi majka ubijenog Davida, Suzana Radanović, zapalila je i večeras svijeće. Podsjetila je kako 283 dana traži istinu i pravdu za svog sina, a da o njegovom ocu za kojim se traga, još ništa ne zna. Ubrzo je skup prekinula policija jer skupljanje nije bilo najavljeno.

Petnaestak policajaca nalazi se u dvorištu crkve u centru Banje Luke gdje rastjeruju okupljene građane. Specijalna policija je također u pripravnosti, a građani su se "razbili" u manje grupe, piše Klix.ba. 

Pročitajte i ovo Prosvjed u Banjoj Luci zbog uhićenja Davidovog oca i majke (Foto: Avaz.ba) Stravična događanja u BiH Objavljena snimka na kojoj policajac u Banjoj Luci divljački udara ženu oborenu na tlo David Dragičević (Foto: Provjereno) ''pravdu uzimam u svoje ruke'' Danas istječe rok koji je Davor Dragičević dao vlastima RS-a da nađu ubojicu njegova sina

S obzirom da svako javno okupljanje građana vlastima mora biti najavljeno, a ovo to nije, policija je objasnila građanima da se moraju razići čim prije. 

Neposredno prije dolaska policije medijima se kratko obratila majka stradalog Davida, Suzana Radanović.

"Čitam da je Davor u Ambasadi Velike Britanije, da je njegov advokat kontaktirao tužilaštvo, ja ništa od toga ne znam. Nedostupan je. Šta dalje da radim - ne znam. Vidim samo da im je cilj da se ova priča odvuče s teme ubojstva Davida Dragičevića. Više ne želim pričati o policiji i torturi koju rade, vraćamo se na početak zbog čega smo tu, a to je istina o otmici i ubojstvu mog djeteta", kazala je Suzana medijima prije nego se pojavila policija.

U svojem je govoru spomenula i snimak koji je objavljen na društvenim mrežama, au kojem Željko Karan razgovara s Miloradom Didikom. Na snimci ga je navodno upitao je li sve gotovo po pitanju napada na grupu Pravda za Davida. Očajna majka mu je poručila da ništa nije gotovo. 

"Doveli su me u situaciju da na ulici ne smijem spomenuti ime svog sina jer mogu biti uhapšena. Mi ćemo i dalje zahtjevati pavdu, možemo promijeniti ime u Narodni pokret ili Majke traže istinu. Hoće li nas onda isto tjerati s Trga? Ja kao građanin više ne smijem stajati na Trgu. Neku večer sam izašla iz Boske i stala, prišao mi je policajac i rekao da cirkuliram, da ne smijem stajati", rekla je.

Na pitanje novinara je li prijavila nestanak Davora kazala je da ne zna kome bi prijavila.

"Prijavili smo nestanak Davida i ništa se nije dogodilo. Šest dana dok je trajala potraga, tužilaštvo nije bilo upoznato. Potragu smo radili otac, ja i prijatelji. Kome da prijavim nestanak Davora? Kažite mi i ja ću prijaviti", kazala je.

Policijski službenici su sve promatrali preko puta ulice pod punom opremom, a obični službenici su vrlo brzo prišli i rastjerali okupljene građane kazavši da skup nije odobren.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene