Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raketiranje sela

VIDEO U stravičnom napadu na Ukrajinu među više od 50 poginulih i dječak: "U svakoj zemlji djeca zaslužuju biti sigurna"

U raketiranju sela Hroza na sjevero-istoku Ukrajine pogođeni su kafić i trgovina. Vlasti javljaju da je poginuo čak 51 civil. Putin se nije ni osvrnuo. Hvali se testiranjem novih raketa.

Novi veliki napad na Ukrajinu. Najmanje je 51 ubijena osoba u napadu na selo Groza kod grada Kupjanska u Harkivskoj regiji. Prema prvim informacijama, među ubijenima je i dječak.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je na Telegramu da je Rusija gađala trgovinu hranom

Napad se dogodio usred dana, nedugo nakon što se Zelenski u španjolskoj Granadi sastao s europskim čelnicima. Na summitu je priznato da jedinstvo euroatlantskih zemalja u pomaganju Ukrajini počinju narušavati unutarnjepolitički sukobi, pogotovo u SAD-u.

Pročitajte i ovo Autobusno stajalište Ljubljanica Oglasio se ZET Tragedija u Zagrebu: ZET-ovim autobusom naletio na ženu, na mjestu je poginula

Zbog gospodarskih pitanja pogoršani su i odnosi sa zapadnim susjedima kao što je Poljska. Zelenski je u takvoj atmosferi od Europljana zatražio još projektila za protuzračnu obranu i izjavio je da bi druge zemlje mogle biti zahvalne Ukrajini što ih štiti od ruske agresije.

"Neka ono što je uništeno budu samo Putinove ambicije. A ne naše zemlje, naši ljudi i gradovi. U svakoj zemlji djeca zaslužuju biti sigurna", poručio je.

Vrhovni upravitelj agresije Vladimir Putin baš se danas, nedugo nakon vijesti iz Hroze, pohvalio da je u Rusiji uspješno testirana krstareća raketa na nuklearni pogon, zvana Burevjesnik. Ruske institucije poriču i nisu istražile nijedan masovni masakr civila počinjen u Ukrajini.

Još se utvrđuje koja je od ruskih raketa o kojima Putin toliko voli pričati pala na seoce Hrozu i među više od 50 civila navodno ubila i šestogodišnjeg dječaka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene