Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jači od Putina

Pod Lokotom: Novosibirsk dobio komunističkog gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat Komunističke partije Anatolij Lokot pobijedio je u nedjelju na izborima za gradonačelnika Novosibirska, trećeg po veličini grada u Rusiji, ispred kandidata stranke Vladimira Putina, javljaju ruski mediji.

Prema podacima izbornog povjerenstva od ponedjeljka ujutro, obrađeni su izborni listići sa svih birališta i Lokot je osvojio 43,75 posto dok je kandidat vladajuće Jedinstvene Rusije Vladimir Znatkov dobio 39,57 posto glasova.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Još jedna u nizu Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim NATO-va vojna vježba Nepokolebljivi branitelj "Nepokolebljivi branitelj" Deseci tisuća vojnika uz rusku granicu, Moskva je bijesna: "NATO se sprema za mogući rat!"

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Novosibirska raspisani su nakon što je Vladimir Gorodeckij, koji je obnašao tu dužnost od 2000. godine, u siječnju preuzeo novu dužnost.

Merkel: Nitko ne bi trebao sumnjati u odlučnost EU-a glede sankcija Rusiji

Na izborima za gradonačelnika Novosibirska bilo je 11 valjanih kandidatura, a dokumente za registraciju kandidata predalo je 35 osoba.

Komunisti, druga po veličini stranka u ruskoj Dumi, podržala je inicijative vanjske politike Kremlja kao što je bilo prošlomjesečno pripajanje ukrajinskog poluotoka Krima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene