Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na borbu protiv legalizacije

Papa osudio istospolne brakove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa je u svom posjetu Fatimi pred tisućama hodočasnika osudio istospolne brakove i pozvao na borbu protiv zakona za njihovu legalizaciju.

Papa Benedict XVI. osudio je gay brakove. Okarakterizirao ih je kao 'podmuklu' prijetnju društvu i to pred tisućama hodočasnika u portugalskoj Fatimi. Svoje slušatelje je poticao i na borbu protiv najavljenog zakona za legalizaciju istospolnih brakova. U svom posjetu, 83-godišnji Papa je rekao kako 'duboko cijeni' sve poduzete inicijative kojima se brani 'primarne vrijednosti života'. Među tim vrijednostima, prema njegovim riječima, je 'obitelj, koja nastaje brakom između muškarca i žene'.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Slika nije dostupna Naložili provjeru Njemački Vrhovni sud doveo u pitanje ustavnost zakona o zabrani maloljetničkih brakova

>> Papa u Fatimi: Vrijeme je za zauzimanje čvrstih stavova

Publika je zapljeskala kada je Papa rekao kako abortus i ostale prijetnje heteroseksualnim brakovima su među 'najopasnijim izazovima današnjice.', javlja Daily Mail. U Portugalu je inače abortus dozvoljen od 2007. godine, a preko 90 posto populacije su katolici. U njihovom Parlamentu je prošlog siječnja prošao zakon o legalizaciji istospolnih zakona. Crkva i konzervativne grupe sada vrše pritisak na predsjednika Anibala Cavaco Silvu da ne ratificira zakon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene