Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bdjenje za Siriju

Papa Franjo pozvao na mir: Rat je poraz čovječnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo je uputio snažan apel za 'mir i pomirbu' i na zaustavljanje rata koji je prema njegovim riječima 'uvijek poraz čovječnosti', na molitvenom bdjenju za Siriju koje je dobilo potporu diljem svijeta.

'Rat je uvijek poraz čovječnosti', istaknuo je papa pred 70.000 ljudi okupljenih na Trgu svetog Petra, pozivajući da se 'pođe drugim putem', a ne putem rata.

'U ljubljenom sirijskom narodu, na Bliskom istoku, posvuda molimo za pomirbu i za mir, radimo na pomirbi i na miru', pozvao je Papa Franjo.

'Kada čovjek misli samo na sebe i na svoje vlastite probitke, kada dopusti da ga zavedu idoli gospodstva i vlasti, kada se stavi na mjesto Boga, onda upropaštava sve odnose, sve uništava. I otvara vrata nasilju', rekao je u dugom razmatranju o 'dobroti' Božjeg stvorenja i o kaosu koji je posljedica sukoba među braćom. Podsjetio je na temu svoje prve mise u pontifikatu, na čovjeka koji je pozvan da bude 'čuvar svog brata i stvorenja'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lavrov siguran u to Rusija: Još uvijek ima šanse za mir u Siriji Slika nije dostupna Povodom summita G20 POSEBNO PISMO: Evo što je papa Franjo napisao Putinu

>> POSEBNO PISMO: Evo što je papa Franjo napisao Putinu

'Nasilje i rat govore jezikom smrti! Pitam se: Je li moguće poći drugim putem? Možemo li ponovo naučiti hodati putevima mira?'.

'Htio bih da večeras iz svih dijelova svijeta uzviknemo: Da, svima je to moguće! Ili još bolje, htio bih da svatko od vas, od najmanjeg do najvećeg, sve do onih koji su pozvani vladati narodima, odgovore: da, mi to želimo!', rekao je papa Franjo u apelu državnim čelnicima. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene