Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet svetog oca

Papa Franjo dolazi u Makedoniju, zemlju s 1 posto katolika: "Ima očinsko srce prema maloj rubnoj zajednici"

Katarina Alvir (Foto: Dnevnik.hr)
Katarina Alvir (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Katarina Alvir (Foto: Dnevnik.hr) Katarina Alvir (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Don Davor Topić (Foto: Dnevnik.hr) Don Davor Topić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Katarina Alvir (Foto: Dnevnik.hr) Katarina Alvir (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kardinal Vinko Puljić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Papa Franjo u sutra stiže u Sjevernu Makedoniju. Iz Skoplja, u koje su došle i tisuće hrvatskih hodočasnika, javila se Katarina Alvir, reporterka Nove TV.

Posljednje pripreme privode se kraju. Papa će održati misu za preko 10.000 vjernika, a papa je ovo putovanje posvetio jednoj poznatoj  Makedonki - Majci Terezi. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Najavili štrajk Skandal u Makedoniji: Bivši ministar gospodarstva i njegovi pomagači upali u nadzorni toranj i napali kontrolore leta Osumnjičeni za ubojstvo Vanje Horor u Makedoniji Ovo su osumnjičeni za ubojstvo djevojčice Vanje! Ministar: "Otmicu je organizirao Vanjin otac" - Zbog jednog detalja odmah je priveden

Papa Franjo tako će posjetiti i spomen kuću Majke Tereze koja se nalazi nedaleko središta Skoplja gdje će se susresti s njezinom obitelji i s raznim vjerskim uglednicima. 

Iz Hrvatske je stigao zaista veliki broj hodočasnika, njih oko 1200. Hrvatska je ovime na prvom mjestu po broju hodočasnika, jer sveukupno se očekuje dolazak 2000 strana u Skopje, a od toga će znatno više od pola biti Hrvata. 

Skopska biskupija pripada bosanskoj nadbiskupiji. Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić rekao je ovom prilikom kako je "silno zahvalan svetom ocu što ima taku očinsko srce prema maloj rubnoj zajednici. Ova katolička zajednica ovdje u Makedoniji živi s muslimanima i pravoslavcima koji su većinski, važno je dati potporu, ohrabrenje da nisu zaboravljeni i da zapravo papa stoji uz njih."

Papa će se u Makedoniji zadržati oko 10 sati, dolazi u 8.30 ujutro, a odlazi u 18.30. Ovo je prvi katolički poglavar koji dolazi u Makedoniji, tj. Sjevernu Makedoniju gdje katolika ima manje od 1 posto ili 15.000 ljudi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene