Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psihijatrijska procjena

Pistorius je bio 'sposoban spoznati zlu narav svog djela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Psihijatrijskom procjenom utvrđeno je kako je Oscar Pistorius bio kazneno odgovoran kada je prošle godine ustrijelio svoju djevojku.

Nakon jednomjesečne psihijatrijske procjene, južnoafričkog paraolimpijca Oscara Pistoriusa (27), utvrđeno je kako je bio kazneno odgovoran kada je na Valentinovo prošle godine fatalno ustrijelio svoju djevojku, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Danas si trebala..." Oglasila se majka malene Danke: "Ljubavi naša, nisu nam dali da budemo sretni..." Callum i Jake Robinson strava u Meksiku FOTO U bunaru pronađena tijela braće koja su posjetila i Hrvatsku: "Vjerujemo da su ih zbog ovoga ubili..."

Procjenu je naredila sutkinja Thokozile Masipa, jer je trebalo utvrditi da li je 'optuženi uslijed mentalne bolesti ili mentalnog oštećenja u vrijeme počinjenja delikta bio kazneno odgovoran za delikt koji mu se pripisuje i je li bio sposoban spoznati zlu narav svog djela'.

Suđenje Pistorusu: 'Određujem 30-odnevno psihijatrijsko promatranje'

Pistoriusu prijeti doživotna kazna zatvora ukoliko bude proglašen krivim za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp koju je ustrijelio i ubio u svom domu u Pretoriji 14. veljače 2013.

Njegova je kuća bila osigurana vrhunskim zaštitnim sustavima, a Pistorius ponavlja da je četiri puta pucao u vrata kupaonice jer je mislio da se unutra nalazi provalnik.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene