Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdano crveno upozorenje

FOTO/VIDEO Tornado u susjedstvu čupao stabla i rušio rasvjetu: Vatrogasci u čamcima spašavaju ljude, izvukli ženu zarobljenu u automobilu

Nevrijeme u Italiji - 4
Nevrijeme u Italiji - 4 Antonio De Poli
Aktualno Galerija Nevrijeme u Italiji - 1 Nevrijeme u Italiji - 1 Foto: Antonio De Poli Nevrijeme u Italiji - 2 Nevrijeme u Italiji - 2 Foto: Antonio De Poli Nevrijeme u Italiji - 3 Nevrijeme u Italiji - 3 Foto: Antonio De Poli +0 Nevrijeme u Italiji - 4 Galerija 1/4 >>
Olujno nevrijeme pogodilo je sjever Italije, a u pokrajini Veneto zabilježen je tornado.

Sjeverne i središnje dijelove Italije je u utorak pogodilo olujno nevrijeme, u gradu Rovigu u pokrajini Veneto je nastao tornado, a očekuje se da će pljuskovi trajati još nekoliko dana.

Obilne kiše i jak vjetar zabilježene su u pokrajini Veneto, gdje je tornado protutnjao gradom Rovigo, potrgavši grane drveća koje su srušile javnu rasvjetu. Vatrogasci su dosad primili više od 200 poziva upomoć, a među ostalim su iz poplavljenog podvožnjaka spašavali ženu zarobljenu u automobilu. Pozivi u pomoć su se također odnosili na poplave i odnesene krovove.

Pročitajte i ovo Još jedna smrt u Kaštelima - 3 100 mrtvih u 10 godina Cesta smrti uzela još jednu žrtvu, stručnjak objasnio kako riješiti problem: "To bi trebalo biti prioritet Hrvatskih cesta"

Nekoliko automobila na parkiralištu trgovačkog centra oštećeno je metalnim krovom koji se odvojio od obližnje zgrade, piše piše talijanska novinska agencija Ansa.

Snažne oborine padale su i na sjeveru Toskane, gdje su vatrogasci čamcima spašavali vozače zarobljene na poplavljenim ulicama.

Izdano je crveno upozorenje vezano uz vodostaj rijeka koje također vrijedi za područje Modene i Piacenze u pokrajini Emilia Romagna, piše Ansa.

Lokalni političar Antonio De Poli objavio je slike nevremena.

Temperature na širem području sjevernog i središnjeg dijela zemlje iznose oko 20 Celzijevih stupnjeva.

Meteorolozi predviđaju nastavak pljuskova do četvrtka, a najgore će biti u pokrajinama Liguriji, Piemontu, Toskani, Umbriji i regiji Marke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene