Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike poplave

VIDEO Ogromni valovi pogodili američku vojnu bazu u Tihom oceanu: Pogledajte razmjere štete

Ogromni valovi udarili u američku vojnu bazu
Ogromni valovi udarili u američku vojnu bazu Foto: Screenshot/Twitter
Američku vojnu bazu u Tihom oceanu pogodili su veliki valovi. Više je područja na otoku Roi-Namur pod vodom, a materijalna je šteta velika.

Ogromni valovi poplavili su za vikend dijelove američke vojne baze usred Tihog oceana i prouzročili štetu za čije će saniranje biti potrebni mjeseci, objavljeno je u izvješću američke vojske, piše CNN

Video objavljen na X-u prikazuje veliki val koji nadire u restoran na otoku Roi-Namur, na kojemu se nalazi poligon američke vojske za testiranje obrane od balističkih projektila na Maršalovim otocima.

Valovi su razbijali vrata i prozore i nosili namještaj. "Više područja na otoku je pod vodom", navodi se u priopćenju vojske. Oštećeni su stambeni objekti, kazalište i kapelica na otoku. Objavljena je i snimka iz zraka snimljena koja pokazuje velike poplave na Roi-Namuru.

 

CNN-ov meteorolog Robert Shackelford rekao je kako je riječ o neuobičajeno velikom valu koji se pojavljuje u nizu manjih valova.

Pročitajte i ovo Policija u Splitu Završen očevid Tragedija u Splitu: Na ulici pronađen mrtav muškarac, naložena obdukcija

Meteorološka služba kaže da su takvi valovi nepredvidivi i dvostruko veći od okolnih valova. Shackelford je rekao i da su učinci velikih valova pogoršani porastom razine mora izazvanim klimatskim promjenama.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene