Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj u kampanji

Oni su AS u rukavu novog gradonačelnika New Yorka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bill de Blasio dobio je povjerenje većine birača u jednom od najmultikulturalnijih gradova na svijetu. Veliku ulogu u tome odigrala je njegova obitelj.

Bill de Blasio novi je gradonačelnik New Yorka. Ovaj 52-godišnjak talijanskog porjekla oženjen je Afroamerikankom Chirlane McCray s kojom ima dvoje djece - tinejdžere Chiaru i Dantea. Upravo je Dante bio glavna zvijezda de Blasiove kampanje. Naime, kada je ovaj tinejdžer počeo javno istupati i Njujorčanima govoriti zašto je upravo njegov otac najbolji kandidat za gradonačelnika, de Blasiova kampanja doživjela je procvat. 'Bill de Blasio bit će gradonačelnik svakog Njujorčanina, bez obzira na to gdje žive i kako izgledaju. A isto bih vam rekao i da mi nije otac', govorio je Dante u kampanji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Slika nije dostupna Tko će pobijediti? De Blasio vodi u izbornoj utrci protiv gradonačelnika New Yorka Bloombergana

Dante i Chiara uvelike su pomogli biračima da se povežu s de Blasiom i na više razina, prvenstveno propagirajući različitosti koje imaju i u vlastitoj obitelji. U jednom predizbornom spotu Chiara je svog oca predstavila ovako: 'On nije samo neki dosadni bijelac koji ne zna o čemu govori'.

>> Ljevičar Bill de Blasio novi je gradonačelnik New Yorka

Velik broj glasova de Blasiju je zasigurno donio i Dante koji je pokrenuo javnu raspravu o problemu s kojim se susreću mnogi Njujorčani, pripadnici etničkih manjina - zaustavljanje na cesti od strane policije i pretraživanje bez nekog posebnog razloga.

I slika Billa de Blasia kao obiteljskog čovjeka donijela mu je dodatne poene. Često viđan sa suprugom i djecom u emotivnim obiteljskim trenucima u javnosti se pokazao kao dobar otac i suprug, 'a dobar otac i suprug ne može biti loš čovjek', piše CBSnews.

I dok su Amerikanci navikli da se djeca političara štite od javnosti (Chelsea Clinton, Barbara i Jenna Bush, Sasha i Malia Obama), Dante i Chiara, koji, usput recimo, ne pohađaju privatne nego javne škole, pravo su osvježenje, ali i as u rukavu novog njujorškog gradonačelnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene