Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđen kolega

Nosorog ubio djelatnicu zoološkog vrta: Jutarnje hranjenje završilo kobno

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nosorog u zoološkom vrtu u Salzburgu pri jutarnjem hranjenju u utorak napao je i ubio 33-godišnju timariteljicu životinja i teže ranio 34-godišnjeg timaritelja, koji je kolegici priskočio u pomoć.

Nesreća se dogodila rano ujutro u ograđenom prostoru s bijelim nosorozima, od kojih je jedan napao i usmrtio timariteljicu životinja i ozbiljno ozlijedio kolegu koji joj je priskočio u pomoć. Zbog teških ozljeda timaritelj je prebačen u bolnicu, javlja njemačka agencija dpa.

Zoološki vrt zbog incidenta je zatvoren cijeli dan u utorak.

Policija istražuje okolnosti nesreće, a dodatne informacije će otkriti na prijepodnevnoj tiskovnoj konferenciji.

Više incidenata se u posljednjih nekoliko godina zbilo u salzburškom zoološkom vrtu. Timaritelji su, među ostalim, morali loviti pobjegle pingvine i geparde.

Pročitajte i ovo Posljedice potresa u Maroku u Maroku Razoran potres odnio više od 2800 života, traga se pod ruševina: "Kopali smo rukama"

Ovo također nije prva smrtonosna nesreća takve vrste u Austriji. U bečkom zoološkom vrtu Schoenbrunn je 2002. poginula timariteljica kada ju je napao jaguar. Drugi djelatnik istog zoološkog vrta smrtno je stradao 2005. nakon što ga je kljovama probio slon.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene