Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Efekt stadiona

Nevjerojatna snimka: Lovac na uragane probio se u središte Doriana, prizor je neprocjenjiv

Pilot u središtu uragana (Screenshot: Twitter/NOAA)2
Pilot u središtu uragana (Screenshot: Twitter/NOAA)2
Aktualno Galerija Pilot u središtu uragana (Screenshot: Twitter/NOAA) Pilot u središtu uragana (Screenshot: Twitter/NOAA) Pilot u središtu uragana (Screenshot: Twitter/NOAA)1 Pilot u središtu uragana (Screenshot: Twitter/NOAA)1 +0 Pilot u središtu uragana (Screenshot: Twitter/NOAA)2 Galerija 1/3 >>
Dok uragan na tlu čupa stabla i ruši kuće, jedan od lovaca na uragane probio se avionom u samo središte Doriana. Tamo je snimio nevjerojatnu snimku.

Jedan od pilota američke Nacionalne uprave za oceane i atmosferu na jutarnjem je letu u ponedjeljak avionom uletio u samo središte uragana Dorian.

Pročitajte i ovo Pronađena droga (Foto: Melbourne Police Department) Vrijednost 320.000 dolara Kakav ulov! Uragan Dorian na obalu Floride donio najmanje 26 kilograma kokaina Poplave u Freeportu nakon uragana Dorian (Foto: AFP) - 1 žrtve doriana Potresna ispovijest muškarca koji je u uraganu ostao bez supruge: ''Samo je nestala, ostao sam bez svega"

Dok na tlu vjetrovi brzine od 300 km/h nose sve pred sobom, u srcu vrtloga grdosije na snimci se, uz sablasnu tišinu, čuje samo zvuk motora aviona.

Izviđački avioni kojima pilotiraju takozvani lovci na uragane, prate razvoj uragana Dorian 5. kategorije. Pilot iz aviona tipa Lockheed WP-3D Orion sa snimke potvrdio je da još nije vidio ovako jasno i veliko ''oko uragana''.

U SAD-u to nazivaju efektom stadiona, a radi se o tome da središte uragana, zbog njegove ogromne snage, izgleda poput oblika velikog sportskog stadiona s tribinama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene