Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otmica na Filipinima

Militanti oslobodili talijanskog djelatnika Crvenog križa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Militanti na jugu Filipina povezani s Al-Kaidom pustili su talijanskog djelatnika Crvenog križa nakon što su ga šest mjeseci držali u zarobljeništvu u džungli, rekli su dužnosnici.

Eugenio Vagni, star 63 godine, djelovao je dobrog zdravlja dok su ga pripadnici skupine Abu Sayyaf predavali pokrajinskoj viceguvernerki na južnom filipinskom otoku Jolo, rekao je voditelj filipinskog Crvenog križa Richard Gordon. Sretan sam. Barem je na sigurnom i možemo ga vratiti njegovoj obitelji, rekao je Gordon.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Piton Nevjerojatno što je učinio Stravična borba za život motociklista s ogromnom zmijom: "Ugrizla me za ruku pa počela gnječiti..."

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini je u razgovoru za talijansku državnu televiziju rekao da za Vagnijevo oslobađanje nije plaćena otkupnina. Gordon je rekao da su militanti zatražili od pokrajinske viceguvernerke Ann Sahidulle da prati Vagnija tijekom primopredaje i da je ona donirala 50.000 pesosa (1041 dolar) posredniku, ali je naglasio da to nije otkupnina. Humanitarni djelatnik, koji pati od visokog tlaka i hernije, otet je s dvojicom kolega iz Crvenog križa 15. siječnja nakon obilaska projekta na otoku Jolo. Uz njega otete Švicarca i Filipinca su militanti ranije oslobodili. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene