Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namjerno ili slučajno...

OTKRIVENA TAJNA Pronađene skrivene poruke na novčanicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok traju rasprave o tome radi li se o namjeri ili slučajnosti, Medhurst kaže kako je uvjeren kako se radi o šali od strane kreatora ovih novčanica.

Novčanica od 50 rupija, valute sa Sejšela, otočne države u zapadnom Indijskom oceanu, sadrži skrivenu riječ 'seks' na dijelu novčanice na kojem se nalaze dva drveta palme ilustrirana uz glavu kraljice Engleske, piše News.com.

Pročitajte i ovo Australska novčanica s Edith Cowan (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Printano ih je 46 milijuna "Zar ne postoji nitko tko to provjerava?": Tipfeler na australskoj novčanici uočen šest mjeseci nakon tiskanja Slika nije dostupna U opticaju od 4. travnja Pogledajte kako će izgledati nova novčanica od 50 eura

'Trebate okrenuti novčanicu na stranu da biste vidjeli skrivenu riječ', rekao je Timothy Medhurst koji radi na aukcijama za Duke's Auction House. Upravo je on taj koji je otkrio skrivenu riječ na novčanici koja se upotrebljavala između 1968. i 1973. godine kada su Sejšeli tražili samostalnost od britanske krune.

ISTRAŽILI SMO Ima li opasnosti za građane i kako uopće prepoznati krivotvorinu?

Dok traju rasprave o tome radi li se o namjeri ili slučajnosti, Medhurst kaže kako je uvjeren kako se radi o šali od strane kreatora ovih novčanica.

'Mislim da je riječ namjerno ugravirana u novčanicu. Na jednoj drugoj valuti na novčanicama je pronađena upisana riječ 'šljam'. Postoji mnogo skrivenih poruka ispisanih na novčanicama. Zašto je to tako? Ne znam', rekao je Medhurst.

To dokazuje kako ovo nije prvi slučaj da su skrivene poruke upisane u nepripadajuću podlogu. Novčanicu sa Sejšela možete pogledati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene