Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizveden u Indoneziji

Ministar uništio auto tijekom probne vožnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonezijski ministar gospodarstva tijekom probnje vožnje uništio je električni automobil proizveden u toj zemlji.

Dahlan Iskan, indonezijski ministar gospodarstva, tijekom probne je vožnje uništio električni automobil Tuxuci, tijekom pada niz brdo Lawu u istočnoj Javi.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Hitna pomoć, ilustracija Suvozač lakše ozlijeđen Vozio buggy pa izgubio nadzor: Nije koristio pojas i zadobio teške ozljede

Ministar je sa suvozačem, automehaničarom Rickyjem Elsonom, ostao neozlijeđen, ali automobil vrijedan više od 155 tisuća dolara u potpunosti je uništen. Navodno su uzrok nesreće neispravne kočnice i prebrza vožnja niz planinu.

>> VIDEO Djevojčica (7) vozi auto, a njen tata ne vidi ništa loše u tome

'Da nisam skrenuo u padinu, auto bi išlo brže i bilo bi prijetnja drugim automobilima u prometu', kazao je ministar, a piše The Jakarta Post. Auto se zaustavilo tek nakon što je udario u komunalni stup.

Unatoč nesreći, Dahlan je kazao da je ponosan na automobil proizveden u njegovoj zemlji. Tuxuci je dizajniralo pet lokalnih inženjera. Istraživanje i proizvodnja prototipa automobila koštala je oko 310 milijuna dolara, a Dahlan je kazao kako bi električni automobil mogao biti rješenje za smanjenje ovisnosti o fosilnim gorivima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene