Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usprkos prijetnjama

Malalina škola na zatvorenoj svečanosti slavi njezin dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistan je u subotu obilježio 'Malalin dan' u čast Malale Jusafzaj koja je prije mjesec dana čudom preživjela napad Pokreta pakistanskih talibana (TTP).

Učenici škole koju je pohađala pakistanska djevojčica Malala Jusafzaj, koja se zauzima za pravo djevojčica na školovanje, a trenutačno se oporavlja u engleskoj bolnici nakon napada talibana, organizirali su u subotu zatvorenu svečanost u njezinu čast, usprkos prijetnjama pobunjenika.

"Molili smo za Malalu i upalili svijeće. Došli su svi učenici ... ali taj događaj nije bio otvoren za javnost budući da se našoj školi i učenicima i dalje prijeti", rekla je za France Presse Mariam Halid, direktorica škole u Mingori koju pohađa Malala.

>> Malala kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir?

Uprava škole je čak zamolila učenike da u subotu ne razgovaraju s medijima kako ne bi privlačili pozornost ekstremista. U subotu u Mingori nije predviđen nikakav javni skup u znak potpore Malali i više od 32 milijuna djevojčica u svijetu koje se ne mogu školovati. "Nakon napada na nju imamo još više odvažnosti za učenje i promicanje izobrazbe djevojčica", rekla je Asma Han, dvanaestogodišnja učenica koja kaže da je Malalina "dobra prijateljica".

Pakistanska vlada je u petak objavila da će više od 3 milijuna siromašne djece u zemlji primati stipendije za osnovno školovanje u iznosu od 2 američka dolara za dijete.

Desetci tisuća Britanaca pozvali su vladu da Malalu kandidira za Nobelovu nagradu za mir zbog njezina zauzimanja za školovanje pakistanskih djevojčica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene