Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽE GA I HELIKOPTERIMA

Nezabilježeni lov na ubojicu: Ranjeni srpski "Rambo" već danima bježi talijanskoj policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igor Vaclavić ubio je ugostitelja i šumara te ranio pokrajinskog rendžera. Već se više od dva tjedna skriva u šumi kod Bologne, a policija ga unatoče psima tragačima i helikopterima ne može naći.

U Italiji već više od dva tjedna traje nezabilježeni lov na ubojicu Igora Vaclavića (41) iz Subotice, poznatog i pod pseudonimom Ezechiele Norberto Feher. Talijanska policija prozvala ga je "Rambo" jer je navodno bivši specijalac. Prvo su mislili da je iz Rusije, no ispostavilo se da je državljanin Srbije. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Prometna nesreća u Italiji - 3 strava u italiji FOTO Ferrari se brzinom od 200km/h zabio u zaštitnu ogradu i prepolovio: Od siline udarca preminuli poznati DJ i suputnica

Vaclavić je 1. travnja ubio Davidea Fabbrija, vlasnika bara u mjestu Budrio blizu Bologne. Pokušao ga je opljačkati, ali mu Fabbri nije predao novac. Nakon ubojstva pobjegao je i sakrio se u obližnjoj šumi, a policija ga je identificirala po tragovima krvi pronađenima na mjestu ubojstva. Tjedan dana kasnije, ondje su ga slučajno vidjeli Valerio Verri (63), šumar, te Marco Ravaglia (54), pokrajinski rendžer, koji su posumnjali da je riječ o nekom kradljivcu.

Vaclavić je potom pucao na obojicu, ubivši Verrija i ranivši Ravagliu. Vaclavić se navodno, pišu talijanski mediji, tom prilikom dočepao i policajčevog pištolja te streljiva. Ovaj je napad izazvao opću policijsku ofenzivu na šumu, koja je dodatno pojačana tijekom uskrsnog vikenda, no unatoč tome što u potjeri sudjeluju stotine policajaca i specijalaca, zločinac dosad nije uhvaćen. Policija sumnja da mu netko pomaže, zbog čega se prate svi pozivi preko mobitela u tom području, a pod nadzorom su i svi s kojima se Vaclavić proteklih godina dovodio u vezu.

Psi tragači nanjušili su nedavno njegove tragove, nakon punih deset dana, te odveli policiju do nekih predmeta u šumi koji se mogu dovesti s njime u vezu. Tim bi povodom danas trebale biti objavljene i nove informacije. U potragu za "Rambom" uključene su i helikopterske jedinice, a policija sumnja i da je naoružan. Vjeruje se da Vaclavić, za kojeg neki tvrde da je bivši specijalac, preživljava kradući voće i jaja s obližnjih farmi.

Novinari lista Corriere della Sera razgovarali su s bivšim kriminalcem koji je Vaclavića upoznao u zatvoru. "Pokušat će ostati u bijegu dok se stvari ne smire, ali sasvim je sigurno da će radije poginuti u okršaju nego da ode u zatvor", kazao je on. "Tvrdio je da pravi muškarci koriste noževe te lukove i strijele. Tijekom boravka u zatvoru bio je najtiši čovjek na svijetu", dodao je.

Igor Vaclavić je, po policijskim saznanjima, bio član talijanske bande nazvane "Pandek", a koju su činila četiri muškarca porijeklom s prostora bivše Jugoslavije. Vaclavić je, pišu talijanski mediji, prvi put uhićen prije 10 godina, kad je prilikom jedne pljačke žrtvu gađao samostrelom. Za taj je zločin kažnjen s tri godine zatvora, no čim je izašao, prilikom jednog razbojništva ponovno je ranio čovjeka. Uhvaćen je i osuđen na pet godina zatvora, prenosi Telegraf.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene