Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijave počinju uskoro

Kreće energetska obnova javnog sektora: Na raspolaganju 380 milijuna kuna iz EU-fondova

Energetska obnova za zgrade javnog sektora (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Energetska obnova za zgrade javnog sektora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Energetska obnova za zgrade javnog sektora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Energetska obnova za zgrade javnog sektora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Energetska obnova za zgrade javnog sektora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Energetska obnova za zgrade javnog sektora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ministar graditeljstva Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Ministar graditeljstva Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Energetska obnova za zgrade javnog sektora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Novu priliku za energetsku obnovu pruža 380 milijuna kuna iz Europskih fondova koji su na raspolaganju za obnovu zgrada javnog sektora iz cijele Hrvatske. Prijave su otvorene od 2. siječnja pa sve do kraja 2020. godine.

Nova fasada, prozori i radijatori, uz to što lijepo izgledaju, Osnovnoj školi Nikola Tesla donijeli su i dobrobit. "Učenici tek sad vide i mogu vidjeti što to znači sjediti u toplom prostoru. Sad i mi idemo na edukaciju učitelja o provjetravanju i otvaranju prozora te radu s regulatorima na radijatorima", rekao je Boris Radman, ravnatelj OŠ Nikola Tesla.

Pročitajte i ovo Energetska obnova - 4 energetska obnova Želite uštedjeti? Prijavite se na natječaj: "Prošle godine od ožujka do listopada gotovo da nismo plaćali struju" Vrijedni europski tužitelji - 1 Izvješće EPPO-a Novi neslavni rekord, Hrvatska prva po broju prijava građana europskom tužitelju: "Tome su pridonijeli i vladajući"

I školska dvorana čeka energetsku obnovu. Projekt je, rekao je Radman, već napravljen, a realizacija će krenuti sljedećeg ljeta, između dvije školske godine.

Svi troškovi pokriveni su neovisno o rezultatu prijave

Iako su se dosada za energetsku obnovu prijavljivale isključivo odgojno-obrazovne institucije, priliku od sad imaju i ostale javne zgrade. Na raspolaganju im je 380 milijuna kuna. "To su sredstva EU fonda za regionalni razvoj. Dobra je vijest za sve gradonačelnike, načelnike i čelnike ustanova da ta sredstva mogu biti i veća te da ih možemo alocirati iz drugih izvora", rekao je ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Za sve nejasnoće oko pripreme dokumentacije na raspolaganju su brojna savjetovanja. "Oni se mogu obratiti fondu koji će im sve pregledati. Oni u principu nemaju nikakav trošak jer se on pokriva iz financijske pomoći fondu. Ako se, na primjer, utvrdi da nisu prihvatljivi, prijavitelji u nekom trenutku mogu odustati i neće imati nikakvog troška", rekla je Ines Androić Brajčić, načelnica sektora.

Poziv je otvoren sve do kraja 2020. godine, tako da vremena za dobru pripremu dokumentacije i prijavu ima više nego dovoljno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene