Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Konačna odluka o Kosovu sredinom siječnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konačna odluka o statusu Kosova neće biti donijeta u prosincu već sredinom siječnja sljedeće godine, izjavio je u Gnjilanu zapovjednik KFOR-a, francuski general Xavier Bout de Marnhac.

"Kosovo ne treba očekivati neku značajnu odluku 10. prosinca jer je to samo datum završetka razgovora (o statusu Kosova)", rekao je zapovjednik KFOR-a i dodao da je to poznato kosovskim čelnicima koji bi o tome trebali obavijestiti kosovsku javnost.

Pročitajte i ovo Mama's - 1 Miran prosvjed Maštovit odgovor na crveno svjetlo iz EU-a: Vlasnik restorana u Prištini uveo vize veleposlanicima Unije Andrija Jarak i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Vučić ide u UN Reporteri Nove TV iz Prištine i Beograda: Na Kosovu nije zabilježen ni najmanji incident, u Srbiji se prosvjeduje

"Očekujem da će odluka o statusu Kosova biti donijeta sredinom siječnja", kazao je francuski general i dodao da su u tijeku dva usporedna procesa- pripreme za izbore 17. studenoga i utvrđivanje statusa Kosova.

General Bout de Marnhac je istaknuo da će KFOR osigurati mir i sigurnost te ponovio ocjene o naoružanim skupinama na Kosovu rekavši da one ne daju dobru sliku o Kosovu uoči određivanja njegova statusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene