Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napali talibansku opskrbu

'Kobrin gnjev': Amerikanci počeli veliku ofenzivu u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki marinci i afganistanski vojnici počeli su prvu ofenzivu otkad je predsjednik Barack Obama najavio povećanje broja američkih vojnika u Afganistanu i napali su talibanske komunikacije i opskrbu u uporištu na jugu zemlje, objavio je vojni glasnogovornik.

Stotine marinaca izbačene su iz helikoptera i zrakoplova iza talibanskih linija na sjevernome kraju doline Now Zada u pokrajini Helmandu. Ondje su vođene najteže bitke prošloga ljeta, rekao je glasnogovornik marinaca bojnik William Pelletier. Jedan predstavnik američke vojske u Washingtonu rekao je da je prvi put u napadu u kojem sudjeluje postrojba veća od voda upotrebljena letjelica Osprey, kombinacija helikoptera i letjelice fiksnih krila.

Pročitajte i ovo Izraelska vojska potpuna opsada "Požalit će zbog ovoga!" Izrael prijeti najbrutalnijom ofenzivom do sada, strahuje se od najgoreg Slika nije dostupna Nova strategija Tisuće marinaca čekaju Obaminu objavu za napad na Helmand

>> 'Zemlje NATO-a podupiru američku strategiju prema Afganistanu'

On je govorio pod uvjetom da ostane anoniman, a dodao je da su Ospreyi prije upotrebljavani za obavještajne i patrolne akcije. Druga, nešto veća skupina vojnika krenula je na sjever iz baze marinaca u gradu Now Zadu, rekao je Pelletier. Inženjerci su oklopljenim parnim valjkom i eksplozivom napravili prolaz kroz talibanska minska polja. Sve skupa u toj operaciji, nazvanoj 'Kobrin gnjev' sudjeluje oko tisuću marinaca i afganistanskih vojnika, rekao je. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene