Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebno mjesto

Kada kći ruskog milijardera ide u shopping...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otok na kojem su se 1968. godine vjenčali Aristotel Onassis i Jackie Kennedy kupila je kći ruskog milijardera Ekaterina Ribolovljeva.

Kći ruskog milijardera Dmitrija Ribolovljeva kupila je grčki otok Skorpios na kojem je poznati brodovlasnik Aristotel Onassis oženio Jacqueline Kennedy 1968. godine, priopćio je ured ruskog tajkuna u Moskvi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mještani ljutiti Kako je mali hrvatski otok postao skladište starih automobila: "Apeliram na odgovorne..." Aleksandar Ljubljanović i Tin Kovačić Velike štete Otok se bori s posljedicama razorne oluje: "Najveći izazov ovdje su dotrajali, stari krovovi"

Cijena transakcije nije objavljena a grčki mediji pišu da se radi o vrijednosti većoj od 100 milijuna dolara, te da Ekaterina Ribolovljeva taj otok u Jonskom moru želi pretvoriti u poslovni centar a ne samo u mjesto za odmor. Ona je otok kupila od unuke poznatog brodovlasnika Athine Onassis Roussel (28), jedine nasljednice.

>> Onassisova nasljednica kopa po kontejnerima

Aristotel Onassis kupio je Skorpios 1963. i otok je pretvorio u mjesto za odmor na kojem je posadio tisuće stabala. Na otoku se 1968. vjenčao s Jacqueline Kennedy. Nakon njegove smrti 1975. godine otok je naslijedila njegova kći Christina, koja je 1988. umrla u 37 godini. Onassis, njegov sin Alexander, koji je u 25. godini poginuo u prometnoj nesreći, i Christina pokopani su na otoku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene