Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je više dokaza

Pedofil zlostavljao 500 žrtava, najmlađa imala samo dvije godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na stotine žrtava Jimmyja Savilea ima pravo na odštetu, no kako dani odmiču tako je sve više dokaza o njegovim odvratnim zločinima.

Poznati BBC-jev DJ i voditelj popularne emisije Top of the Pops, Jimmy Savile, preminuo je u listopadu 2011. godine i otada se javilo više od 500 osoba koja tvrde da ih je upravo on zlostavljao i to većinu u vrlo ranoj dobi.

Pročitajte i ovo Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije Ilustracija Koristili se dark webom Razbijen lanac pedofila, uhićeni deseci: "To je grozan zločin. Neka djeca poznavala su te muškarce"

Najnoviji dokazi pokazali su kako je njegova najmlađa žrtva imala svega dvije godine, prenosi Daily Mail.

Prva žrtva pedofila Savilea odnosi se na sam početak njegove karijere 1955., a posljednja 2009., manje od dvije godine prije njegove smrti u jesen 2011. u dobi od 84 godine.

Žrtvama spolnog zlostavljača bit će isplaćene odštete: Najveća 73.000 eura

Njegovi su zločini dosegnuli vrhunac u razdoblju između 1966. i 1976. u doba njegove najveće slave na BBC-u koja ga je, zbog izuzetne popularnosti emisija za djecu i mladež 'Jimmy’ll fix it' i 'Top of the Pops' učinila nedodirljivim.

Savileova stravična tajna najvjerojatnije bi do danas ostala neotkrivena da prošlo ljeto nije objavljen dokumentarni film 'Exposure: Druga strana Jimmyja Savilea'. Do tada je Savile u svijesti Britanaca bio ne samo TV zvijezda nego i filantrop i voditelj brojnih humanitarnih akcija za djecu, zbog čega je 1971. nagrađen kraljičinom titulom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene