Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Novom Južnom Walesu

Iskusni australski kradljivac: Koala prouzročila štetu veću od 3000 eura!

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Koala Claude prouzročila je štetu veću od 3000 eura nakon što je pojela sadnice eukaliptusa u rasadniku u Novom Južnom Walesu.

Australski vlasnik rasadnika Humphrey Herington nekoliko je tjedana  pokušavao pronaći životinju koja jede njegove sadnice.

Prvo je pomislio da se radi o odbjeglim kozama. Nije očekivao da će jednog dana u rasadniku pronaći ošamućenu koalu, prenosi BBC. "Pojela je toliko eukaliptusa da se nije mogla pomaknuti. Jednostavno nisam mogao vjerovati da je to koala. Bio sam šokiran, ali sam također bio pomalo impresioniran", rekao je Humphrey.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sezona požara Požar u Zadru gasila dva kanadera: Postojala je opasnost da vatra zaprijeti kućama

Zaposlenici rasadnika sada grade ogradu kako bi spriječili koale da se dočepaju sadnica, inače namijenjenih za pošumljavanje područja uništenog u požarima ili suši kako bi se pomoglo koalama. Grickanje nekoliko tisuća biljaka napravilo je štetu na rasadniku veću od 3000 eura.

Koale bi mogle izumrijeti do 2050. ako se ne poduzmu hitne mjere. U divljini je ostalo tek oko 50.000 koala, naveo je BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene