Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da nije znao

Guverner švicarske banke u središtu skandala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neposredo prije nego što je Švicarska u kolovozu oslabila franak radi stabilizacije, guvernerova supruga je prodala franke i kupila dolare u vrijednosti od pola milijuna dolara.

Philipp Hildebrand tvrdi da za transakciju nije znao, a samim tim da ni u čemu nije ni pogriješio. Guverner ima podršku i vlade i središnje banke. Kaže da za ostavku nema razloga. 

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti"

'Naravno da sam spreman sve svoje bankovne račune predočiti javnosti. Pitanje je treba li ih predočiti svima ili samo nadležnim službama. Bude li potrebe i želje, zatraže li to banka ili vlada, objavit ću sve svoje račune', tvrdi Philipp Hildebrand, guverner Švicarske središnje banke.

U prilog guverneru ide i nalaz nezavisne revizije. Zaključuju da je pozamašna transakcija gospođe Hildebrand doduše bila delikatna ali ne krši regule banke.

Švicarska vlada zasad podupire guvernera.Narodna banka zbog skandala je prisiljena prvi put javno obznaniti svoj etički kodeks koji vrvi povjerljivim financijaškim podacima. Supruga guvernera je izjavila poznatu frazu već sto puta korištenu u skandalima elita .Optužbe su kaže-konstruiran udar na njezina muža te pokušaj destabilizacije švicarske narodne banke.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene