Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podvodna avantura

FOTO Gdje je to 'nestao' Putin?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin ukrcao se u batiskaf i zaronio na 60-ak metara dubine kako bi osobno pogledao olupinu starog ruskog ratnog broda 'Olega'.

Ruski predsjednik Vladimir Putin (60) nikada ne miruje. Nakon što je proteklog vikenda usred noći dignuo čak 160.000 vojnika ne bi li provjerio njihovu borbenu spremnost, danas se pojavio na Baltičkom moru gdje je osobno u batiskafu zaronio kako bi pregledao olupinu ratnog broda potonulog davne 1869. godine.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali...

>> VIDEO Putin usred noći dignuo 160.000 vojnika i naredio akciju!

Zaron u Finskom zaljevu trajao je oko pola sata, a Putin se spustio na dubinu od oko 60 metara.

'Polegnut je na desni bok', kazao je Putin po povratku na površinu, a njegovu izjavu prenosi AFP. Kazao je kako je brod 'Oleg', inače otkriven još 2003. godine, dobro očuvan. 'Dapače, u savršenom je stanju, čak je i ime jasno vidljivo', rekao je.

Na pitanje kako mu je bilo dolje, je li ga bilo strah, Putin je, očekivano, odgovorio negativno. 'Uopće nije strašno, vrlo je zanimljivo dolje', kazao je.

Ovo, inače, nije bila prva Putinova podvodna avantura. Prije četiri godine zaronio je na dno Bajkalskog jezera, a 2011. je čak tvrdio da je, prilikom ronjenja u Crnom moru otkrio dvije stare urne. Ipak, u Kremlju su lani priznali kako je to 'otkriće' bilo namješteno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene