Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreću je izazvao nemar

Stravične eksplozije u Ekvatorijalnoj Gvineji: Poginulo najmanje 15 ljudi, ozlijeđeno više od 500

Teodoro Obiang Nguema (AFP)
Teodoro Obiang Nguema (AFP)
Najmanje 15 ljudi je poginulo, a više od 500 je ranjeno u nedjelju u nizu eksplozija izazvanih nemarom koje su opustošile vojarnu i okolne četvrti u gradu Bati u Ekvatorijalnoj Gvineji, objavio je predsjednik Teodoro Obiang Nguema.

Četiri snažne eksplozije porušile su zgrade u vojarni, te okolne kuće u Bati, gospodarskoj prijestolnici Ekvatorijalne Gvineje.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

"Nesreću je izazvao nemar postrojbe zadužene za skladištenje eksploziva, dinamita i streljiva, čije eksplozije su odnijele 15 života i ozlijedile više od 500 ljudi", naveo je šef države Teodoro Obiang Nguema u priopćenju pročitanom na državnoj televiziji TVGE.

"Nudim svu moguću pomoć osobama koje su na bilo koji način stradale", rekao je.

Na televizijskim snimkama vide se spasilački timovi kako izvlače unesrećene iz ruševina nakon eksplozije. Jedan je dužnosnik rekao da je najmanje 20 osoba poginulo.

Stotine ozlijeđenih prebačene su u bolnice, a vlasti su pozvale građane da doniraju krv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene