Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Multikulturalnost u Kanadi

FOTO Policajke muslimanke smiju nositi hidžab

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi iskazali različitosti u zajednici, čelnici kanadske pokrajine Alberte donijeli su odluku o nošenju hidžaba među policajkama muslimankama.

U kanadskom gradu Edmontonu predstavljena je nova uniforma za policajke muslimanke čiji je sastavni dio hidžab. Gradske vlasti kažu kao time pokušavaju naglasiti rastuće različitosti u zajednici, ali i olakšati odluku onim ženama islamske vjeroispovijesti koje razmišljaju o karijeri u policijskim redovima, prenosi France24.

Pročitajte i ovo Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta" Ilustracija Kanada u problemu Ne znaju kako riješiti stambenu krizu pa su odlučili smanjiti broj međunarodnih studenata

'Nas u Edmontonu i Alberti općenito ljudi percipiraju kao seljačine', rekao je gradski vijećnik Scott McKeen. 'Ovaj šal je način da kažemo kako i u policijskoj službi želimo različitost i multikulturalnost kakvu imamo u edmontonskoj zajednici', dodao je McKeen.

Ne daju im vozačku jer nose maramu iz vjerskih razloga!

Iako su se na sličan potez još 2011. godine odlučile i regionalne vlasti Ontarija, ostatak, Kanade, čini se, ne dijeli njihove stavove. U tome se posebno ističe pokrajina Quebec u kojoj se u potpunosti distanciraju od bilo kakvih vjerskih obilježja pa tako javni službenici u školama, bolnicama, sudovima, policijskim stanicama, ne smiju nositi hidžab, ali ni jarmulke, turbane ili križeve na nakitu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene